Duhovne vježbe u šutnji 6 dana - Vukovar
(27. kolovoza do 2. rujna 2023.)

 

GDJE?

Dom sv. Franje, Ulica Šamac 2, Vukovar

Uz obalu Dunava, na uzvisini iznad Vukovara, smjestio se franjevački samostan i crkva sv. Filipa i Jakova u čijoj se unutrašnjosti, između brojnih oltara, ističe u Domovinskom ratu ranjeni oltar Gospe Žalosne, podsjećajući nas na ranjeno Majčino srce radi onih koji ne ljube njezina Sina.

U neposrednoj blizini samostana nalazi se i Dom sv. Franje, mjesto održavanja duhovnih vježbi u šutnji. Dom ima petnaest klimatiziranih soba u koje se može smjestiti pedeset osoba. U podrumu doma je dvorana za susrete, a uokolo vrt i šetnica s koje se pruža predivan pogled na Dunav i obližnju adu.

KAKO DOĆI DO DOMA SV. FRANJE?

One koji putuju autobusom ili vlakom, na kolodvoru u Vukovaru dočekat će voditelji i prevesti do doma. Ako putujete osobnim vozilom, dođite do središta Vukovara, prijeđite preko rijeke Vuke, zatim vozite još oko dva kilometra prema Iloku do odvajanja za crkvu sv. Filipa i Jakova.

ŠTO SVE TREBA PONIJETI?

Bibliju, bilježnicu, osobne stvari.

CIJENA BORAVKA I PROGRAMA

Informacije o troškovima smještaja i programa možete dobiti na tel. 095 398 0305.

Troškovi puta nisu uračunati u troškove programa i boravka. Putujete u vlastitom aranžmanu i o vlastitom trošku. Kada prema prijavama vidimo odakle tko dolazi, nastojat ćemo vas povezati radi zajedničkoga prijevoza.

VODITELJI PROGRAMA

Voditelji šutnje IDV Manreza su Josip Bujadinović, vlč. Tomislav Ćorluka, vlč. Petar Maskaljević, Zora Bujadinović.

DNEVNI PROGRAM

Program počinje u subotu, 27. kolovoza, u 15 sati s prvim uputama za duhovne vježbe. 

U 19 sati je večera.

Raspored za ostale dane: sveta misa u 7:30, doručak u 8:00, upute za razmatranja u 8:45. U 13 sati je ručak, u 19 sati večera. Molitveni susret u 20 h.

Svaki dan se rade četiri razmatranja u trajanju od 60 minuta i svaki dan imate jedan sat razgovora sa svojim pratiteljem.
Za vrijeme duhovnih vježbi održava se stroga šutnja, kako je sv. Ignacije odredio u svojim Duhovnim vježbama.
Bit će prigode za svetu ispovijed.
DVŠ završavaju u subotu, 2. rujna, nakon ručka.

PRIJAVE

NOVI KORISNICI mogu se prijaviti putem www.manreza.com / prijava za sudjelovanje.
POSTOJEĆI KORISNICI (oni koji su već registrirani u IDV Manreza) nakon što se prijave kao korisnici i uđu na stranicu, prijavljuju se u rubrici prijava za sudjelovanje.
Svakako u dnu prijave (zelene rubrike) treba označiti i privole za korištenje osobnih podataka!

Za dodatne informacije nazvati na tel. 095 398 0305

Božji blagoslov!             


BOGA IZNAD SVEGA LJUBITI, NJEMU U SVEMU SLUŽITI!

Prijava korisnika

Želite sudjelovati u duhovnim vježbama Manreza?

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Uvjeti korištenja.