Duhovne vježbe u šutnji 3 dana - Brusje, otok Hvar
(18. do 21. kolovoza 2022.)

GDJE?

Brusje je malo selo u unutrašnjosti otoka udaljeno 6 km od grada Hvara. Poznato je po proizvodnji visokokvalitetnih eteričnih ulja lavande i ružmarina. Danas ovdje živi oko 150 stanovnika.

U središtu mjesta nalazi se crkva sv. Jurja i uz nju župna kuća, sagrađeni u 18. st., a temeljito obnovljeni 2010. Crkva je posvećena 2014. godine, a tada su u novi oltar ugrađene relikvije bl. Ivana Merza te postavljen kip blaženika na javno čašćenje i štovanje.

S trga ispred crkve pruža se predivan pogled na more i na susjedne otoke.

KAKO DOĆI DO BRUSJA?

Katamaranom do grada Hvara gdje će vas dočekati netko od domaćina i prevesti do sela.

Ako dolazite vlastitim automobilom na otok, trajektom dođite do Starigrada, po izlasku iz trajekta krenite lijevo prema Jelsi, nakon otprilike 200 m skrenite desno prema Brusju te vozite nekih 13 km do sela, pratite znakove do župne crkve, skretanje gore ulijevo. Smještaj je u župnoj kući uz samu crkvu.

ŠTO SVE TREBA PONIJETI?

Bibliju, bilježnicu, osobne stvari.

CIJENA BORAVKA I PROGRAMA

Informacije o troškovima smještaja i programa možete dobiti na tel. 098 9509 623.

Troškovi puta nisu uračunati u troškove programa i boravka. Putujete u vlastitom aranžmanu i o vlastitom trošku. Kada prema prijavama vidimo odakle tko dolazi, nastojat ćemo vas povezati radi zajedničkoga prijevoza.

VODITELJI PROGRAMA

Voditelji programa su don Ivan Jurin, župnik župe Brusje, Nada Tomić i Anita Brstilo.

DNEVNI PROGRAM

Program počinje u četvrtak, 18.8. u 15 sati, a završava u nedjelju, 21.8. nakon ručka, otprilike u 14 h.

Točan raspored dobit ćete prvi dan. Okvirno: sv. misa u 8 sati, doručak u 8.30, upute za razmatranja u 9 sati, ručak u 13.30, večera u 19 sati. Molitveni susret u 20.30.

Kroz dan se radi nekoliko razmatranja u trajanju od sat vremena, a jedan sat predviđen je za razgovor s pratiteljem. Bit će prigode za sv. ispovijed. Za vrijeme programa održava se stroga šutnja. 

PRIJAVE

Prijaviti se možete putem www.manreza.com/prijava za sudjelovanje.

Za dodatne informacije nazvati na tel. 098 955 7012 (Anita) ili 098 9509 (Nada).

Božji blagoslov!

BOGA IZNAD SVEGA LJUBITI, NJEMU U SVEMU SLUŽITI!

Prijava korisnika

Želite sudjelovati u duhovnim vježbama Manreza?

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Uvjeti korištenja.