DVŠ STARI GRAD, dominikanski samostan sv. Petra Mučenika,
13. – 16.7.2023.

GDJE?

Samostan sv. Petra Mučenika utemeljen je 1481. godine. Crkva je bila sagrađena prije samostana (posvećena 1488. godine), a u 16. st. pretrpjela  je velika oštećenja do to mjere da se nije mogla obnavljati nego se pristupilo gradnji nove crkve i zapadnog dijela samostana. Krajem 19. i početkom 20. st. bilo je potrebno izvršiti temeljitije popravke na samostanu i sagraditi posve novu crkvu, koja postoji i danas - prostrana jednobrodna s lijepim mramornim oltarima, umjetničkim palama i prekrasnim renesansnim križem na glavnom oltaru, najvećim u Dalmaciji. Tu je i grob pjesnika Petra Hektorovića. U knjižnici i arhivu čuvaju se brojne isprave, rukopisi i inkunabule. Muzejska zbirka također sadrži vrijedne izloške koji svjedoče o povijesti otoka Hvara, Staroga Grada i dominikanskog samostana. Među umjetninama ističe se slika Oplakivanje Krista talijanskog renesansnog slikara Jacopa Tintoretta.

Samostan danas tijekom najvećega dijela godine prima grupe koje dolaze na duhovne obnove ili samo na odmor. Ima deset soba za goste - jednokrevetne i dvokrevetne s kupaonicom, ventilatorom i hladnjakom te pristupom internetu. U samostanu i oko njega ima dovoljno mjesta na kojima se može u miru razmatrati.

KAKO DOĆI DO SAMOSTANA?

Trajektom iz Splita za Stari Grad. Dočekat će vas netko od voditelja, postoji mogućnost prijevoza automobilom. Ako idete sami, iz trajektne luke krenite lijevo šetnicom uz more prema Starom Gradu, na prvom trgu treba skrenuti desno. 

ŠTO SVE TREBA PONIJETI?

Bibliju, bilježnicu, osobne stvari.

CIJENA BORAVKA I PROGRAMA

Informacije o troškovima smještaja i programa možete dobiti na tel. 098 9509 623.

Troškovi puta nisu uračunati u troškove programa i boravka. Putujete u vlastitom aranžmanu i o vlastitom trošku. Kada prema prijavama vidimo odakle tko dolazi, nastojat ćemo vas povezati radi zajedničkoga prijevoza.

VODITELJI PROGRAMA

Voditelji programa su don Ante Kazoti, Ana Knežević i Nada Tomić.

DNEVNI PROGRAM

Program počinje u četvrtak, 13.7. u 15 sati, a završava u nedjelju, 16.7. nakon ručka, otprilike u 15 h.

Točan raspored dobit ćete prvi dan. Okvirno: doručak u 8 sati, upute za razmatranja u 8.45, ručak u 13.30 h, večera u  19.30. Svaki dan navečer sudjelujemo na župnoj sv. misi. Kroz dan se radi nekoliko razmatranja u trajanju od sat vremena, a jedan sat predviđen je za razgovor s pratiteljem. Bit će prigode za sv. ispovijed. Za vrijeme programa održava se stroga šutnja.

PRIJAVE

NOVI KORISNICI mogu se prijaviti putem www.manreza.hr / prijava za sudjelovanje.
POSTOJEĆI KORISNICI (oni koji su već registrirani u IDV Manreza) nakon što se prijave kao korisnici i uđu na stranicu, prijavljuju se u rubrici prijava za sudjelovanje.
Svakako u dnu prijave (zelene rubrike) treba označiti i privole za korištenje osobnih podataka!

Za dodatne informacije nazvati na tel. 098 9545 127 (Ana) ili 098 9509 623 (Nada).

Božji blagoslov!

BOGA IZNAD SVEGA LJUBITI, NJEMU U SVEMU SLUŽITI!

Prijava korisnika

Želite sudjelovati u duhovnim vježbama Manreza?

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Uvjeti korištenja.