Duhovne vježbe u šutnji - Brusje, otok Hvar - 4 dana
(21. do 25. kolovoza 2024.)

GDJE?

Brusje je malo selo u unutrašnjosti otoka udaljeno 6 km od grada Hvara. Poznato je po proizvodnji visokokvalitetnih eteričnih ulja lavande i ružmarina. Danas ovdje živi oko 150 stanovnika.

U središtu mjesta nalazi se crkva sv. Jurja i uz nju župna kuća, sagrađeni u 18. st., a temeljito obnovljeni 2010. Crkva je posvećena 2014. godine, a tada su u novi oltar ugrađene relikvije bl. Ivana Merza te postavljen kip blaženika na javno čašćenje i štovanje.

S trga ispred crkve pruža se predivan pogled na more i na susjedne otoke.

KAKO DOĆI DO BRUSJA?

Trajektom iz Splita do Starigrada. U trajektnoj luci dočekat će vas netko od domaćina, postoji mogućnost unajmljivanja taksi kombija za cijelu grupu. 

Ako dolazite vlastitim automobilom na otok, trajektom dođite do Starigrada, po izlasku iz trajekta krenite lijevo prema Jelsi, nakon otprilike 200 m skrenite desno prema Brusju te vozite nekih 13 km do sela, pratite znakove do župne crkve, skretanje gore ulijevo. Smještaj je u župnoj kući uz samu crkvu.

ŠTO SVE TREBA PONIJETI?

Bibliju, bilježnicu, osobne stvari.

CIJENA BORAVKA I PROGRAMA

Informacije o troškovima smještaja i programa možete dobiti na tel. 098 9509 623 (Nada).

Troškovi puta nisu uračunati u troškove programa i boravka. Putujete u vlastitom aranžmanu i o vlastitom trošku. Kada prema prijavama vidimo odakle tko dolazi, nastojat ćemo vas povezati radi zajedničkoga prijevoza.

DNEVNI PROGRAM

Program počinje u srijedu, 21.8. u 15 sati, a završava u nedjelju, 25.8. nakon ručka, otprilike u 14 h.

Točan raspored dobit ćete prvi dan. Okvirno: sv. misa u 8 sati, doručak u 8:30, upute za razmatranja u 9 sati, ručak u 13:30, večera u 19 sati. Molitveni susret u 20.30.

Kroz dan se radi nekoliko razmatranja u trajanju od sat vremena, a jedan sat predviđen je za razgovor s pratiteljem. Bit će prigode za sv. ispovijed. Za vrijeme programa održava se stroga šutnja. 

PRIJAVE

Prijaviti se možete putem www.manreza.com/prijava za sudjelovanje.

Za dodatne informacije nazvati na tel. 098 955 7012 (Anita) ili 098 9509 (Nada).

Božji blagoslov!

BOGA IZNAD SVEGA LJUBITI, NJEMU U SVEMU SLUŽITI!

Prijava korisnika

Želite sudjelovati u duhovnim vježbama Manreza?

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Uvjeti korištenja.