Ignacijevska molitva

Sv. Ignacije Loyolski uči nas da razvijamo sinovski (familijarni) odnos s Bogom i našom Gospom (nuestra Señora), koji će nas dovesti do ostvarenja njegove volje, a time i do onoga što je najbolje za nas. On želi da promotrimo najdublje čežnje i želje našega srca, da se ne bojimo nutarnjih osjećaja, bez obzira kakvi bili, jer sve su to putokazi prema prepoznavanju Božjeg komuniciranja s nama. Za njega je molitva ispunjenje čežnje za Bogom, okrjepa na izvoru njegove ljubavi i, u konačnici, uzvraćanje ljubavi kroz potpuno predanje Bogu. Ignacije je dao jasnu nutarnju strukturu razmatranja. Uči nas kako razmatrati i kako obavljati molitvu egzamena (posebnog i općeg ispitivanja savjesti). Time pokazuje kako ćemo doći do prisnijeg jedinstva s Bogom.

O njegovu načinu molitve i o svemu što on nudi kroz Duhovne vježbe polaznici duhovnih vježbi bit će sustavno podučavani.

 

TRI MOLITVE ZA ZDRAVLJE

Prijava korisnika

Želite sudjelovati u duhovnim vježbama Manreza?

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Uvjeti korištenja.