Korisni članci

Što znači razlučivati?

Što znači razlučivati?

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu, 31. kolovoza 2022. "Znanje, iskustvo, osjećaji, volja: to su neki neizostavni elementi razlučivanja..."

Molitva opraštanja

Molitva opraštanja

Opraštanje je čin čovjekove odluke da u sebi pobijedi zlo i da opraštanjem bude brana protiv zla koje truje ljudsku dušu mržnjom i nasiljem. Opraštanje nanesene nepravde, uvrede i nasilja, ne znači odobriti zlo. Opraštanje znači biti u sebi slobodan.

Pridići se duhovnošću i psihološkom pomoći

Pridići se duhovnošću i psihološkom pomoći

Nađemo li se u bilo kakvoj potrebi duha ili psihološkoj krizi, moramo znati najprije sami sebi pomoći. Suvremena psihologija i medicina ne isključuju duhovnu pomoć, a i duhovnost to podrazumijeva.

Božja riječ iz srca u sav svijet

Božja riječ iz srca u sav svijet

Sv. Ignacije je želio da svu širinu svoga srca damo Božjoj riječi. On je shvatio iz vlastita iskustva da je Sveto pismo, osobito Evanđelje, nešto što snažno pokreće čovjekovu nutrinu.

Želja srca usmjerena prema Bogu

Želja srca usmjerena prema Bogu

Sveti Augustin: Čitav je život dobrog kršćanina sveta želja. Tako i Bog odgađajući povećava našu želju, želja širi naš duh, a širenje ga osposobljuje da može više zahvatiti. Braćo, stoga čeznimo i bit ćemo zasićeni.

Prijava korisnika

Želite sudjelovati u duhovnim vježbama Manreza?

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Uvjeti korištenja.