Moglo bi vas zanimati

Autoritet nad zlim duhovima

Autoritet nad zlim duhovima

Poslušajte nagovor mons. Marinka Miličevića o autoritetu nad zlim duhovima, koji je održao mladima zajednice Nanovo rođeni u ožujku 2022.

Krunica i Srce Marijino: utočište posljednjih vremena

Krunica i Srce Marijino: utočište posljednjih vremena

Poslušajte predavanje o molitvi svete Krunice, o njezinoj učinkovitosti, posebno u teškim vremenima. Imamo snažno duhovno sredstvo koje može loše prilike pretvoriti u dobre, a to je sveta krunica i posveta Srcu Marijinu!

Sveta Katarina Sienska

Sveta Katarina Sienska

Crkva se 29. travnja spominje Katarine Sienske, svetice iz 14. stoljeća. Duboko u njezinom srcu bila je ljubav koja je izmirivala zavađene strane. U samoj crkvenoj hijerarhiji činila velika izmirenja, kao i među mnogim svjetovnim vladarima Evrope.

Tko ne voli sebe, svima otežava život!

Tko ne voli sebe, svima otežava život!

U duhovnim vježbama, među ostalima, molimo za milost "Da upoznam i prihvatim sebe, i kao ljubljeno dijete Božje da se otvorim Duhu Svetom". Što je o (ne) prihvaćanju sebe rekao fra Zvjezdan Linić?

Misliti na Božju nazočnost

Misliti na Božju nazočnost

Nicolas Herman, poznatiji kao brat Lovro od Uskrsnuća (oko 1614. - 12. veljače 1691.) služio je kao brat laik u karmelskom samostanu u Parizu. Za njega je najsvetija i najvažnija vježba u duhovnom životu bila vježba nazočnosti Božje!

Glas Koncila o važnosti i smislu duhovnih vježbi

Glas Koncila o važnosti i smislu duhovnih vježbi

"U svjetlu duhovne tradicije i življena iskustva duhovne se vježbe mogu definirati kao vrijeme darovano od Boga koje vjernik sa svoje strane treba darovati Bogu, u stavu osluškivanja njegove riječi..."

Što su rekli o duhovnim vježbama!

Što su rekli o duhovnim vježbama!

"Duhovne vježbe su samo Evanđelje prikazano sistematičnim i praktičnim redoslijedom kako bi ljudi naučili moliti dobro i živjeti dobro." (Anonimni pisac iz 16. st.)

Prijava korisnika

Želite sudjelovati u duhovnim vježbama Manreza?

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Uvjeti korištenja.