Manreza

ignacijanske duhovne vježbe kroz liturgijska čitanja

Da bismo otkrili Božju volju, trebamo najprije upoznati Boga koji nas ljubi, a najbolji izvor da Ga upoznamo, koliko nam je kao ograničenim stvorenjima moguće, jest Sveto pismo i život u Crkvi.

U Duhovnim vježbama Manreza objedinjene su dvije svrhe koje sv. Ignacije spominje: prva je da odstranimo neuredne sklonosti kako bi u slobodi duha mogli tražiti i pronaći Božju volju, a druga je da se svakodnevno uz pomoć milosti suobličavamo Bogu na čiju smo sliku stvoreni.

Sv. Ignacije i Manreza

Sv. Ignacije i Manreza

"I dok je tamo sjedio, počeše mu se otvarati oči uma. Nije imao viđenje, nego je shvatio i spoznao mnoge stvari iz duhovnog života i s područja vjere i naobrazbe. A sve to u tako veliku svjetlu da su mu sve stvari izgledale kao nove"

Koncept

Koncept

Sveti Ignacije Lojolski: „duhovnim vježbama naziva svaki način da se duša pripravi i skloni da odstranimo sve neuredne sklonosti te da, pošto smo ih odstranili, tražimo i nađemo Božju volju, uredivši svoj život za spasenje duše''

Molitva

Molitva

Sv. Ignacije Loyolski uči nas da razvijamo sinovski (familijarni) odnos s Bogom i našom Gospom (nuestra Señora), koji će nas dovesti do ostvarenja njegove volje, a time i do onoga što je najbolje za nas

Sveti Ignacije Lojolski (1491.-1556.) u prvoj točki Duhovnih vježbi kaže da se „duhovnim vježbama naziva svaki način da se duša pripravi i skloni da odstranimo sve neuredne sklonosti te da, pošto smo ih odstranili, tražimo i nađemo Božju volju, uredivši svoj život za spasenje duše“.

Prijava korisnika

Želite sudjelovati u duhovnim vježbama Manreza?

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Uvjeti korištenja.