Duhovne vježbe u šutnji 3 dana - Vukovar
(8. do 11. lipnja 2023.)

GDJE?

Dom sv. Franje, Ulica Šamac 2, Vukovar

Uz obalu Dunava, na uzvisini iznad Vukovara, smjestio se franjevački samostan i crkva sv. Filipa i Jakova u čijoj se unutrašnjosti, između brojnih oltara, ističe u Domovinskom ratu ranjeni oltar Gospe Žalosne, podsjećajući nas na ranjeno Majčino srce radi onih koji ne ljube njezina Sina.

U neposrednoj blizini samostana nalazi se i Dom sv. Franje, mjesto održavanja duhovnih vježbi u šutnji. Dom ima petnaest klimatiziranih soba u koje se može smjestiti pedeset osoba. U podrumu doma je dvorana za susrete, a uokolo vrt i šetnica s koje se pruža predivan pogled na Dunav i obližnju adu.

KAKO DOĆI DO DOMA SV. FRANJE?

One koji putuju autobusom ili vlakom, na kolodvoru u Vukovaru dočekat će voditelji i prevesti do doma. Ako putujete osobnim vozilom, dođite do središta Vukovara, prijeđite preko rijeke Vuke, zatim vozite još oko dva kilometra prema Iloku do odvajanja za crkvu sv. Filipa i Jakova.

ŠTO SVE TREBA PONIJETI?

Bibliju, bilježnicu, osobne stvari.

CIJENA BORAVKA I PROGRAMA

Informacije o troškovima smještaja i programa možete dobiti na tel. 095 398 0305.

Troškovi puta nisu uračunati u troškove programa i boravka. Putujete u vlastitom aranžmanu i o vlastitom trošku. Kada prema prijavama vidimo odakle tko dolazi, nastojat ćemo vas povezati radi zajedničkoga prijevoza.

DNEVNI PROGRAM

Program počinje u četvrtak, 8. lipnja, u 15 sati s prvim uputama za duhovne vježbe. 
U 19 sati je večera.
Raspored za ostale dane: sveta misa u 7:30, doručak u 8:00, upute za razmatranja u 8:45. U 13 sati je ručak, u 19 sati večera. Molitveni susret u 20 h.
Svaki dan se rade četiri razmatranja u trajanju od 60 minuta i svaki dan imate jedan sat razgovora sa svojim pratiteljem.
Za vrijeme duhovnih vježbi održava se stroga šutnja, kako je sv. Ignacije odredio u svojim Duhovnim vježbama.
Bit će prigode za svetu ispovijed.
DVŠ završavaju u subotu, 11. lipnja, nakon ručka.

PRIJAVE

NOVI KORISNICI mogu se prijaviti putem www.manreza.hr / prijava za sudjelovanje.
POSTOJEĆI KORISNICI (oni koji su već registrirani u IDV Manreza) nakon što se prijave kao korisnici i uđu na stranicu, prijavljuju se u rubrici prijava za sudjelovanje.
Svakako u dnu prijave (zelene rubrike) treba označiti i privole za korištenje osobnih podataka!

Za dodatne informacije nazvati na tel. 095 398 0305

Božji blagoslov!             


BOGA IZNAD SVEGA LJUBITI, NJEMU U SVEMU SLUŽITI!

Prijava korisnika

Želite sudjelovati u duhovnim vježbama Manreza?

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Uvjeti korištenja.